2024 Toyota Yaris Cross Tanıtıldı: Çok Daha Güçlü Motor, Daha Fazla Teknoloji…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japon araba devi Toyota, düzenlediği bir aktiflikte 2024 model Yaris Cross‘u tanıttı. Tasarım açısından değişim görmeyen araba, yeni kuşak teknolojileri ve yeni motor seçenekleri ile tüketicilerin beğenisine sunuldu. Önümüzdeki yıl itibarıyla Türkiye’ye de gelecek olan Toyota Yaris Cross, ilgi çekmeyi başaracak üzere görünüyor.

B-SUV segmentindeki Toyota Yaris Cross’un dizaynında rastgele bir değişim olmadı. Araç, LED’lerle desteklenen far dizaynına konut sahipliği yapmaya devam ediyor. Alt ve üst kısımda bulunan ayrılmış ızgara tasarımı da korundu. Bunlarla birlikte; art kısımdaki ışık barı ve aydınlatma tasarımı da değişmedi. 

Karşınızda 2024 model Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross’un dış tasarımı değişmemiş olsa da iç dizaynda farklı bir durumla karşı karşıyayız. B-SUV, artık 10,5 inç boyuta ulaşan tam dokunmatik bir bilgi-eğlence ekranına mesken sahipliği yapıyor. Ayrıyeten gösterge ekranı da yenilendi. Satın alınan donanıma bağlı olarak 12,3 inç boyuta kadar çıkan tam dijital gösterge ekranı, özelleştirilebilir yapısı ile dikkat çekmeyi başaracak üzere görünüyor.

Toyota’nın kompakt SUV modeli, markanın T-Mate isimli teknolojisiyle donatıldı. Ayrıca Toyota Safety Sense teknolojileri de Yariss Cross’a entegre edildi. Bu iyileştirmeler sayesinde çarpışma engelleme sistemi yaya, bisiklet ve motosikletlere karşı daha hassas hâle getirildi. Hızlanma denetimcisi sistemi ise muhtemel bir kaza mümkünlüğünü hesaplayıp, gerekirse aracın hızlanma ivmesini düşürebiliyor

Toyota Yaris Cross’un acil durum durdurma sistemi, inançlı çıkış yardımcısı, art koltuk hatırlatma sistemi, uyarlanabilir sürat sabitleme sistemi ve şerit takip yardımcısı üzere özelliklere sahip olduğunu da belirtelim.

Toyota, yeni Yaris Cross’da mevcut modeldekinden daha güçlü bir motor tercih etti. Araç, sahip olduğu 1.5 litrelik yeni motor ile 132 hp beygir gücü, 185 Nm tork kıymetine ulaştı. 0-100 km/s hızlanma müddeti 10,7 saniye olarak açıklanan araba, geliştirilmiş hibrit sistemi ile sınıfının en çevreci modeli olarak kayıtlara geçecek.

Toyota, yenilenen Yaris Cross için fiyat açıklaması yapmadı. Aracın akaryakıtlı versiyonlarındaki yeni başlangıç fiyatının 1.364.500 TL olduğunu belirtelim. 

Kaynak; https://www.webtekno.com/2024-toyota-yaris-cross-tanitildi-h138769.html

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Toyota Yaris Cross Tanıtıldı: Çok Daha Güçlü Motor, Daha Fazla Teknoloji…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin