Şampuan reklamlarındaki gibi saçlara sahip olun! Saçınız için nem bombası…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhteşem gözüken saçlar için en kıymetli ayrıntı saçınızı nemli tutmak. Lakin bunu hakikat bir halde yapmak kıymetlidir, aksi takdirde saçınıza ziyan verebilirsiniz.

Bu yazımızda, kuru saçın nedenlerini, en âlâ nemlendirme sistemlerini ve konutta uygulayabileceğiniz kimi maskeleri anlatacağız.

Saçlar neden kurur?

Kuru saçların birçok nedeni vardır. Saç deriniz kâfi sebum üretmiyorsa, saçlarınız kuruyabilir. Yaş ilerledikçe sebum üretimi azalır, bu da nemden mahrum, kuru ve kırılgan saçlara neden olabilir.

Şekillendirme araçlarının çok kullanımı: Sıcak maşa, düzleştirici ve fön üzere ısı veren şekillendirme aletleri, saçın doğal nemini kaybetmesine ve kurumasına neden olabilir. Ayrıyeten, saç boyama ve kimyasal süreçler de sıkça kuru saça katkıda bulunabilir.

Sık şampuanlama: Sık sık şampuanlamak saçın kurumasına yol açabilir. Şampuanın içindeki sert kimyasallar saça ziyan verebilir ve saçın kabarmasına neden olabilir. Ayrıyeten, şampuan sonrasında saç kremi kullanmamak saçların kuru ve cansız görünmesine neden olabilir.

Zorlu etraf şartları: Saçı rüzgara, güneşe, kloza ve güçlü iklim şartlarına maruz bırakmak, saçın mat ve kuru olmasına neden olabilir.

Kötü tarama: Sistemsiz tellere sahip metal saç fırçaları saçın kurumasına ve kırılmasına yol açabilir.

Saçlarınızı nemlendirmek için en âlâ yollar

  1. Nemlendirici şampuan ve saç kremi kullanın

Saç tipinize uygun nemlendirici şampuanlar ve derinlemesine saç kremleri kullanın. Ayrıyeten, durulanmayan saç kremleri yahut saç nemlendiricileri üzere ekstra nem ekleyen eserleri tercih edebilirsiniz. Bu eserler, kuru saçınızın kaybettiği nemi geri kazandırabilir ve saçınızı besleyebilir.

2. Soğuk suyla durulama

Saçınızı sıcak suyla yıkamak, doğal nemini ve yağını yok edebilir. Bu da saçın kuru, kıvırcık ve kırılgan olmasına neden olabilir. Soğuk su, saçın nemini koruyarak saç derisi gözeneklerini kapatır ve kirin girişini önler.

3. Günlük saç bakım rutinine serum ekleyin

Saç serumları, saçın nemle kaplanmasına ve saç maşası, düzleştirici ve fön makinesinin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olabilir. Serumlar kabarmayı azaltır ve saçınızı parlak ve pürüzsüz hale getirir. Şampuan ve bakım sonrasında nemli saça serum uygulayın. Kuru ve şekillendirilmiş tellere son dokunuş olarak da kullanabilirsiniz.

4. Kuru şampuan kullanın

Her gün saç yıkamak, saçın kurumasına neden olabilir. Saçınızı sistemli olarak yıkamak yerine, yıkamalar ortasında kuru şampuan kullanarak saçınızı yenileyebilir ve saç derisinde yağ birikmesini önleyebilirsiniz. Saç telleriniz yağlı hissettiğinde ve uçları nemlendirme muhtaçlığı duyduğunda kuru şampuan uygulayın.

5. Sıcak şekillendirme araçlarını sınırlayın

Sıcak maşa, düzleştirici ve gibisi aletler saçın kurumasına neden olabilir. Şayet bunları büsbütün kullanmaktan kaçınamıyorsanız, en düşük ve en soğuk ayarlarda kullanın ve saçın yanmasını önlemek için ısıya karşı gözetici eserleri kullanın. Hasarı önlemek ve saçın nemli kalmasını sağlamak için ısı gerektirmeyen şekillendirme eserleri kullanın, bunlar ortasında sabitleyici spreyler, saç köpükleri ve jöleler bulunabilir.

6. Derin bakım saç maskeleri

Kullanın Haftalık saç maskesi uygulamaları genel saç sıhhatinizi korumak için kusursuz bir yoldur. Bal ve yumurta sarısı üzere besleyici içeriklere sahip saç maskeleri, kuru bukleleri nemlendirebilir, parlaklık katabilir ve saçı yumuşatabilir. Konutta hazırlayabileceğiniz en âlâ saç nemlendiricilerinden biridir. Bu tedavi, hasar görmüş saçları onarır ve saç liflerini derinlemesine düzgünleştirir. Daha fazla nem ve pürüzsüzlük için saç yağı yahut serumu da kullanabilirsiniz

7. Besleyici saç yağları uygulayın

Kuru ve kırılgan saçlar ekseriyetle nemden mahrum olduğundan statik elektriklenmeye eğilimlidir. Hindistancevizi, badem, argan ve zeytinyağı üzere besleyici saç yağları, donuk saç tellerinizi nemlendirmenize yardımcı olabilir. Bu yağlardan birkaç damlayı saçın kuru uçlarına uygulayın ve nazikçe tarayın. Ayrıyeten saçın doğal nemini korumak için nizamlı bakımlar yaptırabilir, mikrofiber havlular kullanabilir ve besleyici besinlerle beslenmeyi tercih edebilirsiniz.

DOĞAL MASKELERLE SAÇI NEMLENDİRME

Hindistancevizi yağı

Hindistancevizi yağının nemlendirici özellikleri, saçtaki protein kaybını önleyebilir. Bu, saçın yumuşak, nemli ve esnek kalmasına yardımcı olabilir.

  • İşlenmemiş hindistancevizi yağı

Saçınıza ve saç derinize saf hindistancevizi yağı ile nazikçe masaj yapın. Bir saat kadar bekletin. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın ve akabinde bir saç kremi uygulayın. Bu süreci haftada 1-2 sefer tekrarlayın.

Muz ve zeytinyağı

Araştırmalar, muzun saç kremlerinde kullanıldığını ve zeytinyağının saçları nemlendirmeye yardımcı olan yumuşatıcı özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Bu iki bileşen bir ortaya geldiğinde, saçı besleyebilir ve yumuşatabilir.

  • 1 olgun muz
  • 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Olgun muzu ezin ve sızma zeytinyağıyla karıştırın. Bu karışımı ıslak saça ve saç derisine uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra durulayın. Bu süreci haftada bir kere tekrarlayın.

Yumurta ve zeytinyağı

Zeytinyağı, saç büyümesini destekleyen oleuropein içerir. Yumurta ise saçı besleyen, nemlendiren ve pürüzsüzleştiren yağlar ve proteinler bakımından zengindir.

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yumurtayı çırpın ve zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı saçınıza ve saç derinize uygulayın. Başınıza bir havlu sarın ve 30-60 dakika bekleyin. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın ve akabinde bir saç kremi uygulayın. Bu süreci haftada bir sefer tekrarlayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şampuan reklamlarındaki gibi saçlara sahip olun! Saçınız için nem bombası…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin