Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun İstifa Edeceği Ortaya Çıktı! Hakkındaki Kara Para Aklama Kabahatlerini da Kabul Edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para platformu Binance, son vakitlerde ABD hükûmeti ile yaşadıklarıyla gündemdeydi. Yıllardır ABD Adalet Bakanlığı tarafından takip edilen borsa, davada lisanssız para transferi, kara para aklama ve ABD yaptırım maddelerini ihlal etme üzere suçlamalarla karşı karşıyaydı. Suçlamaların merkezinde ise CZ olarak da bilinen CEO Changpeng Zhao vardı.

Bugün Bloomberg’ün bir raporu, tarafların mutabakata vardığını ve Binance’in davayı sona erdirmek için ABD’ye 4 milyar dolardan fazla ödeme yapacağını ortaya koymuştu. Artık ise kripto para dünyasına bomba üzere düşen bir haber geldi.

Changpeng Zhao, suçlamaları kabul edecek ve CEO’luktan istifa edecek

Forbes ve Wall Street Journal’ın bahse yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere nazaran CZ, davayı sonlandırmak için yapılan 4,3 milyar dolarlık muahede kapsamında Binance’teki CEO’luk vazifesinden ayrılmayı kabul etti. Ayrıyeten Zhao’nun, “kara para aklamayı tedbire maddelerini ihlal etme” suçlamalarını da kabul edeceği öğrenildi.

Zhao, artık Binance’in işvereni olmasa da Wall Street Journal’ın aktardığına göre şirketteki çoğunluk payını elinde tutabilecek. Ayrıyeten kripto milyarderinin bugün ABD’nin Seattle mahkemesinde savunmasını sunacağı, cezasının ise sonraki bir tarihte verileceği de gelen bilgiler ortasında.

Zhao’nun konumuna kimin geleceği konusunda da bir bilgi yok. Lakin savlara nazaran Binance’in bölgesel pazarlar kısmının başındaki isim Richard Teng, CEO’luk için en büyük aday.

Bu gece ABD Adalet Bakanlığından 4,3 milyar dolarlık mutabakat hakkında açıklama gelmesi bekleniyor. Tüm detayları resmî açıklamalar geldiğinde öğreneceğiz.

Kaynak; https://www.webtekno.com/binance-ceo-changpeng-cz-zhao-istifa-h138763.html

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun İstifa Edeceği Ortaya Çıktı! Hakkındaki Kara Para Aklama Kabahatlerini da Kabul Edecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin