Asya borsaları Japonya hariç yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden “güvercin” tonlu açıklamaların gelmesiyle başlayan pozitif seyir, Asya piyasalarına da taşındı. Çin’in borç krizindeki inşaat ve emlak şirketi Evergrande’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan’ın, “yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle” soruşturulduğu bildirildi.

Şirketin Hong Kong Borsası’na yaptığı bildirimde, Hui’nin adli makamlarca tedbir amaçlı tutulduğu doğrulandı. Bildirimde, “İlgili makamlar, Bay Hui Ka Yan’ın, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu şüphesiyle zorunlu tedbir altında tutulduğuna dair şirketi bilgilendirmiştir.” ifadesine yer verildi. Japonya tarafında ise bugün açıklanan verilere göre, Tokyo TÜFE yıllık yüzde 2,5 artışla beklentilerin altın kalırken, Tokyo bölgesine ilişkin enflasyon verilerinin ülke çapındaki tüketici eğilimleri için öncü gösterge niteliği taşıdığı biliniyor.

İşsizlik beklentilerin altında kaldı

Ülkede işsizlik oranı ağustosta yüzde 2,7 ile beklentilerin altında kalırken, aynı dönemde aylık öncü sanayi üretimi ise değişim göstermedi. Öte yandan, Çin ve Güney Kore’de tatil nedeniyle piyasalarda işlem gerçekleşmeyecek. Japonya’da Nikkei 225 endeksi 0,05 azalışla 31.857,6 puandan tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,2 azalışla 149,1 seviyelerinde işlem görüyor. Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,6 artarak 65.926 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi de yüzde 2,8 yükselişle 17.835 puanda seyrediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asya borsaları Japonya hariç yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin