1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Telegram yeni hamlesiyle şaşırttı: Mini oyunları nasıl etkiler?

Telegram yeni hamlesiyle şaşırttı: Mini oyunları nasıl etkiler?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dostu iletişim platformu Telegram, diğer güncellemelerin yanı sıra bir tarayıcı ve mini uygulama mağazası başlattı.  

Kullanıcılar, merkeziyetsiz web sitelerini içeren tarayıcı ile web siteleri ve platform mesajlaşması arasında geçiş yapabilirler. Platformun CEO’su Pavel Durov, mesajlaşma uygulaması hakkında “Telegram‘ın tarayıcısı, TON’da barındırılan merkeziyetsiz web sitelerini destekliyor. Söz konusu durum, Web3’ü aylık yaklaşık bir milyar kullanıcımıza hemen erişilebilir hale getiriyor” dedi. 

Dokun-kazan oyunları istatistikleri yukarı çekiyor

Durov, ilk olarak 19 Temmuz’da uygulama içi tarayıcı ve mini uygulama mağazasını uygulama planlarını duyurdu. Telegram’daki birçok oyun bu yıl popülerlik kazandı. Catizen ve Telegram’ın diğer popüler oyunu Hamster Kombat, The Open Network’ün yerel kripto para birimi Toncoin’i (TON) kullanıyor. Toncoin son 24 saatte yüzde 1,05 artış göstererek 6,79 dolardan işlem gördü. 

Telegram’ın 950 milyon kullanıcısının 500 milyondan fazlası her ay dokun-kazan oyunlarıyla etkileşime giriyor. En popüler Telegram uygulamaları arasında, yakın zamanda 300 milyon oyuncu sayısını geçen dört aylık Hamster Kombat da yer alıyor.

Hamster Kombat, oyuncuların token kazanmak ve sanal kripto borsalarını yükseltmek için bir hamster’a dokunduğu bir kripto oyunudur. Telegram, 150 milyon oyuncuya ulaşan üçüncü en hızlı uygulama olduğunu iddia ediyor. Web3 sosyal eğlence platformu Catizen, önemli ölçüde benimsenen bir diğer TON tabanlı uygulamadır .

Durov, 23 Temmuz’da yaptığı açıklamada Catizen’in Mart ayındaki lansmanından bu yana 26 milyon oyuncuya ulaştığını ve uygulama içi satın alımlardan 16 milyon dolar kazandığını söyledi. Kazancın yaklaşık 160 bin dolarlık kısmı sokak kedilerini kurtarmaya ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Telegram yeni hamlesiyle şaşırttı: Mini oyunları nasıl etkiler?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin