1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Metrikler tersine döndü: Kripto paralarda ralli hazırlığı

Metrikler tersine döndü: Kripto paralarda ralli hazırlığı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin kelimesi sosyal medyada son 16 ayda olduğundan daha olumlu bir şekilde kullanılıyor bu da kripto paralarda yükselişi işaret edebilir.

Bitcoin‘in son dönemdeki fiyat artışı, yatırımcıların kripto paralar hakkındaki olumlu ve olumsuz sosyal medya yorumlarını izleyen verilere göre, 16 aydır görülmemiş seviyelere ulaştı. Santiment, 27 Temmuz tarihli bir X gönderisinde Bitcoin‘in son üç haftada yaşadığı yükseliş ile metrikleri pozitife çevirdiğini belirtti.

Santiment, Bitcoin’in X’te bahsedilmesini ölçen ve olumlu yorumların olumsuz yorumlara oranını karşılaştıran bir ölçüm olan Ağırlıklı Duygu Endeksi’nin “16 aylık en yüksek olumlu duygu seviyesinde” olduğunu açıkladı.

Kripto paralarda Donald Trump etkisi

Olumlu duygulardaki artış, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 27 Temmuz’da Nashville’de düzenlenen Bitcoin 2024 Konferansı’nda ABD’yi “dünyanın kripto başkenti” yapma hedefini açıkladığı konuşmasına yönelik beklentinin son birkaç haftadır artmasıyla birlikte geldi.

Eski ABD başkanının Bitcoin’i göklere çıkarması, hem sektöre hem de yatırımcılara güven verdi. Konferans esnasında volatil hareketler sergileyen BTC, 66.000 doların üzerinde denge buldu. ABD başkanlık seçimlerine giderek yaklaşılması ve Fed’in faizi düşürme yolunda adım atması, kripto paralarda boğayı başlatabilir.

Bu arada, Ağırlıklı Duygu Endeksi’nin Bitcoin hakkındaki olumsuz yorumlarda artış göstermesinin üzerinden henüz bir ay geçmişti ve Bitcoin’in fiyatı yüzde 4 düşmüştü ve 21 Haziran’da 65.000 dolar civarında işlem görüyordu.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 28 Haziran’dan bu yana 24 puan artışla 71’lik bir “Açgözlülük” puanı gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Metrikler tersine döndü: Kripto paralarda ralli hazırlığı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin