1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hamster Kombat oyuncularını korkutan haber geldi!

Hamster Kombat oyuncularını korkutan haber geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamster Kombat oyuncuları, dokun-kazan oyununun popülaritesinden kazanç elde etmeye çalışan dolandırıcıların hedefi haline geldi.

Hızlı büyüyen mobil oyunlardan biri olan Telegram tabanlı Hamster Kombat oyuncuları, kimlik avı saldırılarının hedefi oluyor. Bu saldırılar, dolandırıcıların kurbanları, saldırganların yararına olan belirli eylemlerde bulunmaya kandırmasını içeriyor. Güvenlik uzmanı Olga Svistunova’ya göre, kimlik avı saldırıları yakın zamanda siber güvenlik firması Kaspersky tarafından keşfedildi. Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Ekibimiz, Hamster Kombat kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılık planını açığa çıkardı. Bir planda, dolandırıcılar kurbanları Telegram oturum açma kimlik bilgilerini gerektiren kimlik avı bağlantıları aracılığıyla oyun içi paraları rubleye dönüştürme vaadiyle kandırıyor.”

Hamster Kombat için uyarılar başladı

Saldırganlar kullanıcıların kimlik bilgilerini ele geçirdikten sonra başarılı saldırılar gerçekleştirildiğini anlatan Svistunova, şunları söyledi:

“Kimlik bilgileri girildikten sonra saldırganlar kişisel hesaplara erişerek verileri çalabilir, şantaj yapabilir ve dolandırıcılık mesajları gönderebilirler. Bu plan Rusya’daki kurbanları hedef alıyor ancak diğer ülkelerdeki dolandırıcılar da aynı senaryoda kurbanları kandırmaya başlayabilir.”

HMSTR’nin listelenmesiyle birlikte heyecan arttı

Hamster Kombat, 81 günde 239 milyon kullanıcıya ulaşarak en popüler mobil oyunlar arasında yer alıyor . Telegram kurucusu Pavel Durov’a göre, tıklama oyununa her gün 4-5 milyon yeni kullanıcı katılıyor ve bu da onu dünyanın en hızlı büyüyen dijital servislerinden biri yapıyor.

Kripto para dolandırıcıları da sahte airdrop’larla viral tıklama oyununu hedef alıyor ve bu sayede dolandırıcılık amaçlı bağlantılara ulaşıyorlar. HMSTR token’ı, 8 Temmuz’da Bybit’te piyasa öncesi işlemler için listelenmesinin ardından daha da popüler hale geldi.

Siber güvenlik firması, dolandırıcıların ayrıca kullanıcılara ücretsiz para vaat eden sahte web siteleri oluşturarak, “sahte komisyon ödemeleri” yoluyla kullanıcıların kripto paralarını çalmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamster Kombat oyuncularını korkutan haber geldi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin