1. Haberler
  2. Güncel
  3. Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta)

Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta)

Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta) tarifi, kolay Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta) yapımı, Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta) tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli Dondurmalı Tatlılar, Lezzet'te!

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta) tarifi için malzemeler

  • 6.5 kare paket bitter çikolata (Rendelenmiş veya küçük parçalara bölünmüş, 400 g)
  • 5 kibrit kutusu tereyağı (175 g) 
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker veya Hindistan cevizi şekeri (175 g)
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 6 yumurta sarısı
  • 2.5 su bardağı krema (500 ml)
  • Kelepçeli kek kalıbı (22 cm)

Yedikçe yüzünüzü gülümsetecek nefis çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta) tarifi

  • Kalıbın kenarlarını pişirme kağıdıyla kaplayın. Kalıbı içerisine rahatça sığacağı, pişirme kağıdı serili bir kap veya tabağa yerleştirip kenara alın.
  • Çikolata, tereyağı, şeker ve kakaoyu bain-marie usulü, şeker eriyinceye dek karıştırarak ısıtın. Şeker tamamıyla eriyince sıcaktan alın. Yumurta sarılarını ekleyin ve hafifçe karıştırarak birbirine yedirin. 
  • Kremayı köpük haline gelinceye dek hızlı bir şekilde mikserle çırpın. Son anda bir tutam şeker eklerseniz, krema daha sabit olur. Krema köpüklerini, sönmemelerine dikkat ederek yavaşça, bir spatula yardımıyla çikolatalı karışıma ekleyin. Kalıba dökün, üstünü düzleştirin ve buzlukta donmaya bırakın. 2-3 saat sonra servis edebileceğiniz kıvama gelecektir.

    Bu tatlı dondurulmuş olduğundan, keskin ve sıcak bir bıçakla kesilmeli. Bir kaba kaynar su koyup, bıçağı içine daldırıp silin. Isınan bıçak yardımıyla bu dondurulmuş pasta daha kolay kesilecektir ve kesilen yüzey pürüzsüz kalacaktır. 

Bu tatlıyı buzlukta 1-2 ay saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur.

Dondurmalı Venedik keki tarifi için tıklayın

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çikolatalı markiz (Yoğun çikolatalı donuk pasta)
+ - 0