1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Orta Doğu gerildi, kripto piyasası çöktü

Orta Doğu gerildi, kripto piyasası çöktü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’da artan İran-İsrail gerilimi neticesinde kripto para piyasasında sert düşüşler meydana geldi.

İsrail’in son birkaç senedir Orta Doğu’da yarattığı gerginlik finans dünyasını etkisi altına aldı. Sık sık gündeme gelen savaş söylemleri, hisse senedi piyasalarını ve kripto para piyasasını baskıladı.

İran ile İsrail arasında artan savaş gerilimi, küresel borsalardan bir günde 3 trilyon doları sildi. Kripto para piyasasında ise karamsar hava hakim.

Bitcoin (BTC), 60.500 dolara kadar geriledi. Ether (ETH) ise 3.000 doların altına sarktı. BTC ve ETH’deki zayıflık altcoin’lerden para çıkışını şiddetlendirdi. Birçok altcoin, yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti.

Orta Doğu kripto para piyasasını etkiledi

Kripto para piyasasında hareketli bir hafta geride kaldı. Fed’in faiz indirimine göz kırpmasıyla toparlanmaya başlayan altcoin’ler, Orta Doğu gerginliğinin ortasında kaldı. Bitcoin ve Ether’in haricindeki diğer kripto paraların piyasa değeri endeksi olan TOTAL3, 605,525 milyar dolar seviyesinden 578,211 milyar dolara geriledi. Altcoin’ler, önceki günden bu yana 27,3 milyar dolar eridi.

CoinGlass verilerine göre, son 24 saatte 289 milyon dolar tasfiye edildi. Bu tasfiyelerin 247,5 milyon dolarını long (yükseliş) yönlü işlemler oluşturdu.

Son 24 saatte 87.750 yatırımcı likidasyon bildirimi aldı ve açık pozisyonlarını kaybetti. En büyük kayıplar 87,34 milyon dolarlık tasfiye ile BTC ve 80,14 milyon dolar tasfiye ile ETH’de gerçekleşti.

Katman-2 endeksi son 24 saatte yüzde 7’lik değer kaybı yaşadı. Katman-2’lerin yeni oyuncusu zkSync, yüzde 10 oranında düşüş yaşadı.

Kedi temalı memecoin’ler endeksi yüzde 16,3 ve Solana memecoin endeksi yüzde 13,8 oranında düşüş gerçekleştirdi.

Kripto analistleri, bu seviyelerin potansiyel bir dip olduğunu öne sürdü. Analistlere göre, BTC 60.000 doları kaybetmediği sürece altcoin’ler toparlanma ihtimali taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Orta Doğu gerildi, kripto piyasası çöktü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin