1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BTC ve ETH’den pozitif haber: ETF’lerde alıcılar bastırıyor

BTC ve ETH’den pozitif haber: ETF’lerde alıcılar bastırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 12 spot BTC borsa yatırım fonu, Perşembe günü net girişin 50,64 milyon dolar olduğunu bildirirken, spot ETH ETF’leri 26,75 milyon dolarlık net girişe geri döndü.

SoSoValue’dan alınan verilere göre, sadece Çarşamba günü işlem görmeye başlayan Mini Trust, dün 191,13 milyon dolarlık net girişe öncülük etti. Bunu, 25,9 milyon dolarlık giriş gören BlackRock’ın IBIT’i takip etti. Girişler, Perşembe günü fondan 71,33 milyon dolar çıkış gören Grayscale’in GBTC’si de dahil olmak üzere beş ABD fonundan gelen net çıkışlarla karşılandı.

BTC ve ETH, spot ETF’lerdeki net girişler ile sevindirdi

Fidelity’nin FBTC’si 48,4 milyon dolarlık net çıkış kaydetti ve Ark Invest ile 21Shares’ın ARKB’si 22,42 milyon dolarlık çıkış gördü. Bitwise ve VanEck’ten gelen fonlar da net çıkışlar gördü, Valkyrie gibi ihraççılardan kalan beş fon ise dün sıfır akış bildirdi.

12 bitcoin ETF’sinin toplam günlük işlem hacmi Perşembe günü yaklaşık 2,91 milyar dolara ulaşırken, Çarşamba günü 1,37 milyar dolardı. Spot BTC ürünleri Ocak ayından bu yana toplam 17,74 milyar dolarlık net giriş biriktirdi. CoinMarketCap’e göre, en büyük iki Bitcoin spot ETF’si (BlackRock’ın IBIT’i ve Grayscale’in GBTC’si) Perşembe günü yaklaşık yüzde 3 düşüş yaşadı.

Öte yandan dün dokuz ABD spot Ethereum ETF’sinde 26,75 milyon dolarlık net giriş bildirildi ve Çarşamba günkü 77 milyon dolarlık net çıkışın tersine döndü. Girişlere, 89,65 milyon dolarlık pozitif akış gören BlackRock’ın ETHA’sı öncülük etti. Fidelity’nin ether fonu 11,7 milyon dolarlık net giriş kaydederken, Bitwise’ın ETHW’si 3,35 milyon dolar gördü.

SoSoValue verilerine göre Grayscale’in ETHE hisseleri, perşembe günü günlük 77,95 milyon dolarlık net çıkışla girişlerin önemli bir kısmını telafi etti.

.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BTC ve ETH’den pozitif haber: ETF’lerde alıcılar bastırıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin