1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin’e (BTC) Fed engeli: Altcoin’lerde keskin düşüş

Bitcoin’e (BTC) Fed engeli: Altcoin’lerde keskin düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını sabit tutma kararı ve Orta Doğu’da artan çatışmalar Bitcoin’i (BTC) 64 bin doların altına düşürdü.

31 Temmuz’da Bitcoin (BTC), CoinMarketCap verilerine göre 25 Temmuz’dan bu yana ilk kez 64.000 doların altına gördü. Kısa bir süreliğine yukarı yönlü tepki alsa da daha sonrasında 63.500 doları test eden kripto paraların lideri, altcoin’leri sarstı. Fiyat hareketi, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) beklenen bir sonuç olan faiz oranlarını yüzde 5,25-5,5 aralığında tutma kararının ardından gerçekleşti. 

BTC, Fed’in faiz kararıyla Ağustos ayına iyi başlamadı

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonu düşürme planlarına paralel olarak tüketici harcamalarındaki büyümenin “yavaşlamasına” rağmen, ekonominin GSYİH büyümesi ve Özel İç Nihai Satın Almalar’ın (PDFP) genişlediğini söyledi.

Powell, duyurunun ardından 31 Temmuz’da yaptığı konuşmada , “Enflasyon yüzde 7’den yüzde 2,5’e önemli ölçüde düştü, herkese fayda sağlayacak güçlü bir ekonomiyi desteklemek için enflasyonu yüzde 2’ye döndürmeye güçlü bir şekilde kararlıyız” dedi. Duyuru öncesinde piyasalar FOMC’nin Eylül ayına kadar faiz oranlarını değiştirmesini beklemiyordu.

Kripto para analisti Seth, BTC için herhangi bir varlıktaki aşırı alım ve aşırı satım seviyelerini tespit etmek için kullanılan göreceli güç endeksinin (RSI) “şu anda aşırı satım” durumunda olduğunu ve bunun potansiyel bir satın alma sinyali olduğunu belirtiyor. Seth, 31 Temmuz tarihli X yazısında “FOMC, nasıl işlem yapılacağını bilmeyen ve çok yüksek kaldıraç kullanan Degen Retails’i tasfiye etmek için kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin’e (BTC) Fed engeli: Altcoin’lerde keskin düşüş
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin