1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hacklenen WazirX borsasında yeni gelişme: Tepkiler büyüyor

Hacklenen WazirX borsasında yeni gelişme: Tepkiler büyüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistanlı kripto para borsası WazirX, “sosyalleştirilmiş kayıp stratejisi” planını duyurduktan sonra tepkilerle karşı karşıya kaldı.

WazirX’in kurucu ortağı Nischal Shetty, yaşanan siber saldırının ardından borsanın ileriye dönük iki yolunun olduğunu iddia etti. Hindistan’ın popüler borsası müşterilerinden iki seçenek hakkında oy kullanmaları istendiği bildirilen bir anket başlattı. Ancak iki seçenek de borsa kullanıcılarının tepkisine yol açtı. Birkaç gündür başı dertte olan WazirX‘in bundan sonraki hamleleri yakından takip ediliyor.

WazirX konuya ilişkin açıklamalar yapsa da yetersiz kaldı

WazirX ve Shetty, X’te anketin “yasal olarak bağlayıcı” olmadığını ve kullanıcılarının en iyi şekilde nasıl ilerleyeceklerine dair görüşlerini ölçmeyi amaçladığını belirten paylaşımlar yayınladı. Borsa, “Ekibimiz şu anda topluluğun en iyi çıkarlarıyla gerçekten uyumlu bir plan oluşturmak için tüm girdilerinizi inceliyor. Toplu sesinizi içeren ve adil ve etkili bir sonuç sağlayan bir plan geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi .

Shetty daha sonra X’te bir video paylaşarak anketin bağlayıcı olmadığını yineledi ancak kayıpların sosyalleştirilmesi seçeneğini savundu çünkü bu sayede borsanın yeniden açılmasına ve kullanıcıları için faaliyetlerine devam etmesine olanak sağlanacak. Fakat kaybedilen token’ları kurtarmak ve etkilenen kullanıcılara tazminat ödemek için diğer seçenekler araştırılmaya devam edecekti.

Ancak birçok kişi bu yaklaşımı, ihlal nedeniyle platform kullanıcılarını cezalandırdığı için eleştirdi. CoinDCX kurucu ortağı Sumit Gupta, kayıplara ilk katkının şirketten gelmesi gerektiğini söyledi. “Müşterilerin yüzde 45’lik kayıpları doğrudan üstlenmesini sağlamak tam bir saçmalık. Anket seçenekleri de öncelikle işletmeyi koruyacak şekilde çerçeveleniyor, müşterileri değil,” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hacklenen WazirX borsasında yeni gelişme: Tepkiler büyüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin