1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Coinbase çalışanıyım dedi: 1,7 milyon doları cebe indirdi

Coinbase çalışanıyım dedi: 1,7 milyon doları cebe indirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Coinbase kullanıcı, borsada çalıştığını iddia eden dolandırıcıların hedefi haline geldiğini bildirdi.

Edge & Node’un kurucu ortağı Tegan Kline, 7 Temmuz’da X’e, bir dolandırıcının kendisini kandırması sonucu bir gün önce saklama cüzdanındaki 1,7 milyon doların boşaltıldığını anlatan açıklamayı paylaştı . Mağdur, dolandırıcının kendisini arayarak Coinbase’in güvenlik ekibinden olduğunu iddia ettiğini ve kendisine Coinbase’den gelmiş gibi görünen ve mağdurun “Coinbase’deki resmi bir temsilciyle konuştuğunu” doğrulayan bir e-posta gönderdiğini söyledi.

Sahte web sitelerine yönlendiriyorlar

Dolandırıcı, kurbanın cüzdanının “blokzincirine doğrudan bağlandığını” ve cüzdandan işlem çıkmasına neden olduğunu iddia etti. Dolandırıcı daha sonra Coinbase’den geliyormuş gibi görünen ve giden bir işlem gösteren başka bir e-posta gönderdi.

Dolandırıcı, mağduru işlemleri durdurmak için bir web sitesine yönlendirdi; mağdur, ifadenin “güvenli olmadığını” bilmesine rağmen anahtar kelimenin “bir kısmını” girmeyi tercih etti ve bunu göndermedi. Saatler sonra cüzdanlarından 1,7 milyon dolar çekildiğini iddia ettiler.

Hiro Systems CEO’su Alex Miller, bu tür web sitelerinin “verileri girdiğiniz anda yakaladığını” ve kurbanın anahtar kelimelerin kısmen ifşa edilmesinin dolandırılmak için yeterli olabileceğini yazdı. Miller , yakın zamanda benzer bir dolandırıcılık kullanarak Coinbase’denmiş gibi davranan bir dolandırıcı tarafından da arandığını paylaştı. Bilgilerinin 2022’de CoinTracker’ın e-posta servis sağlayıcı veritabanından sızdırılmış olabileceğine inanıyor.

Coinbase, dolandırıcıların yeni hedefi oldu

Geçtiğimiz hafta, X kullanıcısı “TraderPaul04” 3 Temmuz’da sahte bir Coinbase temsilcisinin kendilerini arayarak hesaplarına farklı bir şehirden giriş girişimi yapıldığını iddia ederek gerçekleştirdiği  benzer bir sosyal mühendislik girişimini paylaştı.

TraderPaul, “Coinbase çalışanı olduğunu iddia eden Amerikalı bir erkeğin” tam adını söylediğini ve e-posta adresini doğruladığını, ardından Coinbase hesabını geçici olarak kilitlediğini iddia ettiğini, hesap şifresini ele geçirmek amacıyla sahte bir şifre sıfırlama bağlantısı gönderdiğini söyledi.

TraderPaul ikna olmamıştı ve doğrudan Coinbase müşteri hizmetlerini aramakta ısrar etti, dolandırıcının kendisini ikna edemediği için “telefonu kapattığını” da sözlerine ekledi.

X kullanıcısı “beanx” 7 Temmuz’da sahte bir Coinbase temsilcisiyle benzer bir dolandırıcılık çağrısı aldıklarını ve “birisi Coinbase’ime giriş yapmaya çalıştı” iddiasında bulunduklarını yazdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Coinbase çalışanıyım dedi: 1,7 milyon doları cebe indirdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin