1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Spot ETF’lerden talep yok: Bitcoin düşüşü sindirmeye çalışıyor

Spot ETF’lerden talep yok: Bitcoin düşüşü sindirmeye çalışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin düşüşüyle birlikte “Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi”, 17 puan ile 12 Temmuz 2022’den bu yana en düşük seviyeye geldi.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, ABD’de BTC borsa yatırım fonlarının 5 Ağustos’ta 168,4 milyon dolarlık çıkış bildirmesiyle iki yılın ardından ilk kez “Aşırı Korku” bölgesine girdi. Kripto para piyasasının piyasa duyarlılığını ölçen endeks, 5 Ağustos’ta 100 üzerinden 17’lik bir puana düştü ve bu, 12 Temmuz 2022’den bu yana en düşük seviye oldu.

Bitcoin toparlamaya çalışırken spot ETF’lerden destek gelmedi

Söz konusu gelişme, 5 Ağustos’ta spot BTC ETF’lerinden 168 milyon dolarlık çıkış bildirilmesinin ardından geldi. Farside Investors verilerine göre, çıkışların çoğu sırasıyla 69,1 milyon dolar ve 69 milyon dolar ile Grayscale Bitcoin Trust ve ARK 21Shares BTC ETF’inden geldi.

Grayscale Bitcoin Mini Trust, VanEck Bitcoin ETF ve Bitwise Bitcoin ETF sırasıyla 21,8 milyon dolar, 3 milyon dolar ve 2,9 milyon dolarlık girişler kaydederken, BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ı sıfır giriş kaydetti.

Ancak Farside Investors’a göre spot Ether (ETH) ETF’leri 48,8 milyon dolarlık bir giriş gördü, bu girişe iShares Ethereum Trust’ın 47,1 milyon dolarlık girişi öncülük etti. VanEck ve Fidelity’nin Ether ürünlerine de sırasıyla 16,6 milyon dolar ve 16,2 milyon dolarlık girişler oldu.

BTC ve altcoin’lerde toplamda 600 milyon doların üzerinde long yönlü işlem tasfliye oldu. 5 Ağustos’ta ABD borsasından trilyonlarca dolar silindi. Piyasalardaki tökezlemenin arkasında zayıf istihdam verileri ve önemli teknoloji hisselerindeki sert düşüşler piyasaya korku saldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Spot ETF’lerden talep yok: Bitcoin düşüşü sindirmeye çalışıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin