1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ethereum ağı kaosa dayanamadı: Altcoin’leri sarsabilir

Ethereum ağı kaosa dayanamadı: Altcoin’leri sarsabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paraların bir süredir düşüş eğiliminde olmasıyla beraber Ethereum ağındaki işlem sayısı son beş ayın en düşük seviyesine geriledi.

Ethereum ağı aktivitesinde birkaç gündür durgunluk yaşanıyor. Ağın işlem sayısı beş aylık bir düşük seviyeye geriledi, yedi günlük hareketli ortalama Şubat ayından beri görülmemiş bir seviye olan günde 1,12 milyon işlemle sonuçlandı. Söz konusu yavaşlama sadece işlem sayısıyla sınırlı değil. Aktif cüzdan adresleri de hızla düşerek 400.000 civarına geriledi.

Katman-2 ağları Ethereum yapısı için kritik bir unsur

Ana zincir biraz soluklanıyor gibi görünse de, 2. Katman çözümleri boşluğu dolduruyor ve daha da fazlasını yapıyor. Coinbase’in Katman-2 ağı olan Base, tam 3,83 milyon işlemle açık ara önde gelen bir isim oldu.

Ağdaki aktivite artışı, kullanıcıların günlük işlemlerinde Katman-2 çözümlerini giderek daha rahat ve tercih eder hale geldiğini gösteriyor. Bu platformlar, Ethereum’un sağlam güvenliğinden faydalanırken daha hızlı ve daha ucuz işlemler sunuyor. Kullanıcı davranışındaki bu değişimin Ethereum ekosistemi için önemli etkileri vardır. Katman-2’lere geçişler artıkça Ethereum ağında pek çok unsur ön plana çıkıyor.

Bu geçiş, ana zincirde daha sürdürülebilir gaz ücretlerine yol açabilir. Potansiyel olarak daha büyük işlemler veya kritik akıllı sözleşme etkileşimleri için daha erişilebilir hale getirilmesine olanak sağlayabilir. Ayrıca Ethereum‘un temel katman kaynaklarının daha verimli kullanılmasına destek olur

Ancak bu durum ETH’nin uzun vadeli değer önerisi hakkında soruları da gündeme getiriyor. Örneğin, kullanıcı aktivitelerinin çoğu kendi token ekosistemlerine sahip Katman-2’lerde gerçekleşiyorsa, bu durum ETH’ye olan talebi azaltabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ethereum ağı kaosa dayanamadı: Altcoin’leri sarsabilir
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin