1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin yükselişe geçti: Yıkım etkisini üzerinden attı mı?

Bitcoin yükselişe geçti: Yıkım etkisini üzerinden attı mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 49 bin doları test etmesinden bu yana iyi bir performans göstererek 56 bin dolara dayandı.

ABD’de yaklaşan resesyon korkuları nedeniyle piyasa düşüş yaşarken, bazı analistler Bitcoin’in fiyatının yılın geri kalanında engellerle karşılaşmasına rağmen sabit kalacağını öngörüyor. Bitcoin bu hafta, ABD’deki gelecek başkan adayının belirsizliği, Orta Doğu’daki gerginlikler ve Japonya’nın 17 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırımına gitmesi gibi yeni gelişmelerle karşı karşıya.

Makroekonomik veriler Bitcoin fiyatını belirleyecek gibi duruyor

Japonya Merkez Bankası’nın geçen ayın sonunda yüzde 0-0,1 aralığında olan gösterge faiz oranını yüzde 0,25’e çıkarma kararını kavramaya başlamasının ardından küresel piyasalarda şok etkisi yarattı. Söz konusu gelişme, ülkenin on yıllık sıfıra yakın faiz oranları politikasından ilk adımlarını atmasıyla 2008’den bu yana en yüksek seviye.

Makroekonomik verilerin kötü seyri ve İsrail-İran geriliminin giderek artması, Bitcoin‘i diken üstünde tutan farklı unsurlar oldu. Dün gece itibarıyla 49.200 doları gören kripto paraların amirali, şimdilerdeyse 55.590 dolarda seyrediyor. İsrail-İran çekişmesinin durulması veya makroekonomik taraftaki iyileşmeler Bitcoin‘i tekrardan üst seviyelere çekebilir. Bunlara ek olarak ABD başkan adayı Donald Trump’ın BTC hakkında pozitif söylemlere devam etmesi, fiyata zamanla olumlu yönde etki edecektir.

Güncel Bitcoin grafiğine bakıldığında kısa zamanlı destek seviyeleri olarak 52.830 ve 50.580 dolar takip edilebilir. Yakın zamanlı dip seviye olan 49.200 dolar ise ana destek görevi görecektir. Direnç niteliğinde izlenmesi gereken seviyeler ise sırasıyla 60.720 – 63.500 – 67.090 – 69.310 dolardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin yükselişe geçti: Yıkım etkisini üzerinden attı mı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Birmalumat.com - Haber ve Teknoloji Dünyasının İncisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin