Apartman altlarında bulunan oto galerilerin insan hayatı için oluşturduğu riski ortadan kaldırmak için 31 Temmuz 2021 tarihinde yeni bir yönetmelik devreye girecek.
Yönetmeliğe nazaran apartman altı oto galeriler, yönetmeliğe uygun olarak tasarlanan yerlerde faaliyet gösterebilecek
“5 AY KÂFİ BİR MÜHLET DEĞİL”
İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) İdare Konseyi Lideri Erdoğan Bayrak, üretimi devam eden oto ticaret merkezleri tamamlanır tamamlanmaz ortaya taşınacaklarını, fakat kalan 5 ayın kendileri için kâfi olmadığını söyledi.
Oto galericiler için en gerçek olan şeyin taşınmak olduğunu söyleyen Bayrak, “Yasanın devreye girmesini isteyen biz oto galericileriz. Zira bizim araba dalı önüne gelen kişinin yaptığı bir iş olarak biliniyor. Biz bu halde algılanmasını istemiyoruz.
“45 VİLAYETTE MERKEZLERİN ÜRETİMİ TAMAMLANDI”
2010 yılında kurulan federasyonlarla birlikte Ticaret Bakanlığı’na müracaatlarda bulunduk. Bu müracaatlarımız karşılığını buldu ve bu yasalar çıktı. Türkiye genelinde yaklaşık 45 vilayette oto ticaret merkezlerinin üretimi tamamlandı.
İstanbul Anadolu yakasında devam eden bir özel dala ilişkin oto ticaret projesi var. Bir de tıpkı vakitte bizim kendi yaptığımız oto kasaba isminde bir projemiz mevcut. Tekrar Avrupa yakasında yeri satın alınmış bir yerimiz var.
“APARTMAN ALTINDA GALERİ KALMAYACAK”
Bu projelerin bitiminde apartman altında artık galeriler kalmayacak. Bu oto galerilerin hepsinin taşınması gerekecek. Bizler için de hakikat olan taşınmamız.” tabirlerini kullandı.
Bu saatten sonra oto galerilerin kent içlerinde kalmasını da yanlışsız bulmadıklarını vurgulayan Bayrak, dedi.
“GALERİCİLİK KOLAY MESLEK GÖRÜLÜYOR”
İstanbul da bulunan 5 bin 500 oto galeriye gerek olmadığını tabir eden Bayrak, “İstanbul’da 5 bin 500 tane oto galeriye gerek yok. Zira oto galericilik mesleği çok kolay bir meslek olarak görülüyor. Bir masa, bir kasa, bir levha ile oto galerici oluyorsunuz. Bizler bu türlü algılanmak istemiyoruz. Bu mesleğin bir sermayesi, bir eğitimi olması gerekir.” tabirlerini kullandı.
Volkswagen, Bugatti’nin satışı için son etaba geldi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.