İMSAK'A 02:00
HABER GÖNDER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, koronavirüs hastalığını önlemek için ada çayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilmiş gargaranın kullanılmasını önerdi.
Ada çayı ve ebegümeci karışımıyla yapılacak gargaranın koronavirüse karşı gözetici tesiri olduğuna dikkati çeken Saraçoğlu, “Sabah, öğlen, akşam bununla gargara yapın. İnanın yüzbinlerce insanoğlunun yaşamı kurtulur bu sayede” tabirini kullanmıştı.
DUİSBURG ESSEN ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRDI
Saraçoğlu’nun önerisi hekimler tarafınca tartışılırken, aralık ayında gösterilen son araştırmanın neticeleri ada çayının koronavirüse karşı aktifliği mevzusundaki tartışmalara ışık tuttu.
İnsan hücreleri üstünde meydana getirilen bilimsel çalışmayla, ada çayının koronavirüs hastalığı üstündeki tesiri kanıtlandı.
Almanya Duisburg Essen Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Öğretim üyesi Vu Thuy Khanh Le-Trilling ve arkadaşları tarafınca meydana getirilen araştırmada, ada çayının içeriğindeki etkin unsurların koronavirüse karşı antiviral aktivesi olduğu ortaya çıkarıldı.
TEDAVİ EDİCİ OLDUĞU DA İSPATLANDI
Laboratuvar ortamında meydana getirilen çalışmalarda, ada çayının infüzyon tekniğiyle sıcak suya geçen etkin unsurlarının insan hücreleri üstündeki aktifliği araştırıldı.
Bilimsel emek harcama, ada çayının koronavirüse karşı yalnızca kollayıcı özellik içermekle kalmadığı, tıpkı vakitte tedavi edici özellik de taşıdığını ispatladı.
Araştırma kapsamında evvel insan hücreleri, korona virüsüyle hastalandırıldı.
Sonra belli aralıklar ve dozlarla ada çayının kurutulmuş bitkisinden elde edilmiş çay, hastalıklı olan bu hücrelere ek edildi.
Ada çayı ayrıyeten maymun hücrelerinde de denendi ve ada çayının gözetici tesirini ölçmek maksadıyla hücreler korona virüsüyle işlem edilerek hastalandırılmaya çalışıldı.
SAĞLIKLI HÜCRELERİ VİRÜSE KARŞI KORUYOR
Araştırma sonucunda ada çayı bitkisinin hem hastalıklı hücreyi tedavi etmiş olduğu hem de sıhhatli hücreleri virüse karşı koruduğu görüldü.
Makalede, koronavirüse karşı gözetici özelliğinden dolayı ada çayının gargara olarak kullanılması da önerildi.
Bilimsel makalede ayrıyeten ada çayının Amerikan Besin ve İlaç Dairesi (FDA) kayıtlarında saygın bir nebat olduğuna da değinildi.
Ada çayı ve ebegümeci bitkisinin antiviral tesirine dair kayıtların Avrupa İlaç Ajansı’nda da (EMA) yer almış olduğu söz edildi.
Japonya’da koronavirüsün yeni bir çeşidi ortaya çıktı
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.